Wat zijn de voordelen van fidget spinners?

Fidget spinners zijn de nieuwste rage die vanuit Amerika naar Nederland is over komen waaien. Deze gadgets zijn daar vooral populair bij kinderen, maar ook volwassenen maken er veelvuldig gebruik van. Er doen veel verhalen de ronde over leraren die zich beklagen over het feit dat kinderen zich, door het gebruik van fidget spinners op school, niet meer kunnen concentreren tijdens de lessen. De ontwikkelaars van de spinners zeggen op hun beurt weer iets anders. Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van fidget spinners?

Ontstressen

Volgens een artikel in het American Journal of Preventive Medicine vertonen gebruikers verschillende verschijnselen van ontstressen na het gebruik van een fidget spinner. Zo werd er een toename waargenomen in geheugen en creativiteit. Hiermee concludeerden de onderzoekers ook dat fidgeting, zoals het verschijnsel genoemd wordt, goed is voor je gezondheid.

Ook was er een toename in concentratie te zien na het gebruik. Daardoor werd geconcludeerd dat fidget spinners kunnen helpen bij mensen met angststoornissen, autisme, ADHD en mensen die voor hun werk lange tijd in de auto zitten. Kinderen lijken ook in deze categorie te vallen, iets dat ook onderstreept wordt door de meeste specialisten op dat gebied.

Slechte gewoontes

Ook op het gebied van “slechte gewoontes” kan een fidget spinner ook helpen, zo bleek uit hetzelfde onderzoek. Tijdens langdurige werkzaamheden gaan veel mensen roken, met hun balpen klikken, met de benen op een neer bewegen of nagelbijten. Dit zijn allemaal slechte gewoontes die vervelend of irritant zijn voor de directe omgeving of schadelijk voor de gezondheid. Door naar een fidget spinner te grijpen voordat je jezelf overgeeft aan je “slechte” gewoonte, kun je deze afleren.

Gespreksonderwerp

Een ander voordeel, ook al is dit effect minder groot dan voorgaande voordelen, is het feit dat een fidget spinner een goed gespreksonderwerp is in gezelschap van onbekenden. Veel gebruikers geven aan sneller aan te worden gesproken over hun fidget spinner. Daarnaast zijn er een hoop stijlvolle designs beschikbaar, dus je kunt er ook nog eens goed mee voor de dag komen. Benieuwd naar de verschillende modellen die er beschikbaar zijn? Kijk dan op www.fidgetspinners.nl voor het laatste aanbod aan spinners.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *