Fidget spinners en Fidget cubes

Fidget spinners en fidget cubes zijn al een rage in Amerika en komen nu ook naar Nederland. Deze speeltjes, bedoeld voor het reduceren van stress en het verbeteren van de concentratie, zijn er in veel verschillende soorten en maten. Zo zijn er de fidget spinners, apparaatjes die bestaan uit een kogellager en een buitenkant die je in je hand kunt laten draaien, en fidget cubes, in principe kleine kubusjes waar allerlei verschillende knopjes op zitten die je kunt indrukken. Welke kun je nu het beste aanschaffen?

Fidget cubes


Het idee achter fidget spinners en fidget cubes is simpel gezegd dat friemelen goed is voor je. De fidget cube heeft zes verschillende zijden, waarbij er op iedere verschillende zijde elementjes zitten waarmee je kunt spelen. Zo is er de zijde met de knopjes, waarvan er een aantal een geluid maken en een aantal niet, er is een zijde met een joystick die je kunt bedienen, een zijde met een schakelaar die je kunt overhalen, een zijde met tandwieltjes waar je aan kunt draaien, een zijde met een ingebouwd balletje waar je mee kunt rollen en een lege zijde. De cubes werden in 2016 al snel een rage in Amerika, maar lijken nu de slag te verliezen van de fidget spinners.

Fidget spinners

Fidget spinners zijn gadgets die je in je hand kunt laten draaien. In het midden zit een schijfje waar je de vingers op kunt plaatsen om de spinner vast te houden en daaromheen zit een buitenkant die je kunt laten draaien door deze aan te zwengelen. Hoewel fidget spinners ruim 20 jaar ouder zijn dan de cubes, kwamen ze pas later op de markt. Dit had te maken met het vervallen van het octrooi op de spinners. Sinds dit jaar mogen ze namelijk pas door iedereen in productie worden genomen. De spinners voegen een nieuwe dimensie toe aan het verminderen van stress door de fidgets: plezier. Daarnaast begonnen er ook gebruikers met het verzinnen van trucs, die daarna weer op Youtube gedeeld werden met de rest van de wereld. Veel mensen kiezen daarom tegenwoordig voor een fidget spinner: je raakt al snel uitgekeken op het drukken op de knopjes als dit geen gevolgen heeft, terwijl je jezelf met een spinner uit kunt blijven dagen. Benieuwd naar wat er mogelijk is met een fidget spinner? Kijk dan eens op www.fidgetspinners.nl en bekijk het nieuwste aanbod.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *